Even voorstellen…

 

Ik ben Helen Peters, 29 jaar jong en opgegroeid in het mooie Born. Na verschillende uitstapjes ben ik weer thuis, klaar voor een nieuwe uitdaging, mijn eigen praktijk Beter Revalidatie & Fysiotherapie.

 

In 2010 ben ik begonnen aan de studie Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven. Na vijf leerzame jaren heb ik in 2015 mijn diploma behaald. Nadien heb ik de postgraduaat opleiding Manuele therapie aan de UGent (2016) gevolgd. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in sportrevalidatie en manuele therapie.

 

Sport is mijn passie, zowel actief als passief. Op een vrije dag stap ik graag op mijn racefiets of mountainbike, trek ik mijn loopschoenen aan of doe ik mee aan een groepsles bij mijn collega’s van Leef & Beweeg of Yoga Studio Born. Daarnaast supporter en verzorg ik de jongens van VV Born met veel plezier. Tijdens mijn vakantie ben ik met mijn backpack in het buitenland te vinden en geniet ik van reizen, de natuur, de verschillende culturen en het maken van nieuwe vrienden. Als ik niet onderweg ben, ben ik graag thuis bij vrienden en familie.


De jaren in Leuven waren uitdagend en mooi. Hier heb ik geleerd hoe het is om hard te werken als zelfstandige bij de Move Praktijk te Wilsele en de Leuven Bears. Na twee jaar werken en zeven jaar wonen in Leuven besloot ik om weer terug naar Nederland te gaan. In Arnhem heb ik een jaar gewerkt bij SMCP Papendal. Hier heb ik met verschillende disciplines en sporters van TeamNL mogen werken om hen te helpen met hun Olympische droom. Vervolgens kwam een volgende uitdaging dichterbij huis op mijn pad. Ik heb twee jaar met veel plezier binnen FysioSittard en de medische staf van Fortuna Sittard gewerkt. Sinds 2015 heb ik tevens parttime gewerkt aan de KU Leuven als onderzoeks- en onderwijsassistente.

 

Nu ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging en ga ik samen met mijn collega’s van Leef & Beweeg dit mooie project aan.

De visie van Beter Revalidatie & Fysiotherapie

 

Wie help ik?

De gemotiveerde professionele sporter, amateursporter, uitblinker in de derde helft of niet-geïnteresseerd-in-sport-maar-gemotiveerde klant met orthopedische klachten. Deze orthopedische klachten kunnen omvatten:

Schouderklachten

Nek- en rugklachten

Klachten aan heup, knie, enkel

Spier gerelateerde klachten

Revalidatie na (orthopedische of neurologische) operaties

Chronische pijn

 

De hulpvraag kan gebaseerd zijn op één enkele blessure, een complexe blessure of naar aanleiding van een operatie. In alle gevallen zullen we samen zoeken naar het juiste behandelplan.

 

Wat mag je van mij verwachten?

Inzet, coaching, enthousiasme en klantgerichtheid.

 

Wat verwacht ik van jou?

Een gezonde dosis motivatie en wilskracht om je klachten actief aan te pakken. Je gaat, met behulp

van mij, je eigen doelstellingen en hulpvraag formuleren.

Zoektocht

Op basis van een uitgebreide intake gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. We bekijken jouw klacht niet enkel lokaal, maar kijken breder naar meerdere structuren. Het doel is om een compleet beeld te krijgen en een gericht behandelplan op te stellen.

 

Educatie

Je kennis en inzicht geven in je klachten is een belangrijk onderdeel van je behandeling. Uitleg en educatie is belangrijk om je weg naar beter worden te begrijpen, je motivatie te behouden en het belang van bewegen in te zien. Ik streef ernaar om je vragen te beantwoorden. Indien nodig overleg ik met collega’s, zowel intern als extern, om jou de kennis te geven die je nodig hebt.

 

Beter worden

Samen werken we aan een actief herstel en zorgen we ervoor dat jij je beter gaat voelen. Met gerichte training en een specifiek oefenschema voor thuis, help ik je op weg naar jouw doel. Je behandeling zal altijd actief zijn en bestaan uit fysieke trainingen en waar nodig manuele behandelingen. We gaan met een gericht behandelplan samen aan de slag, zowel in de praktijk als thuis.

Beter blijven

Terugvallen in een blessure of een andere blessure ontwikkelen na herstel is een groot, en vaak herkenbaar, probleem. Een duurzame oplossing en een duurzaam resultaat proberen we te bereiken door ook een plan te maken voor na je behandeling. Zodat jij niet alleen beter wordt, maar ook beter blijft.

 

 

Vergoeding & Tarieven

 

Vergoeding

 

Beter werkt bewust zonder contracten met zorgverzekeraars. Door deze keuze krijg je als patiënt de aandacht die je nodig hebt en verdient. Indien je als fysiotherapeut een contract afsluit met een zorgverzekeraar dien je aan menig voorwaarde, regel en eis te voldoen. Dit gaat ten nadele van jouw behandeltijd en onafhankelijk aan de kwaliteit van de geleverde zorg.

 

De behandelingen worden, afhankelijk van je zorgverzekeraar, (deels) vergoed. Je vergoeding is afhankelijk van je aanvullende verzekering (zie polisvoorwaarden). De factuur kun je declareren bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar zal vervolgens aan jou het bedrag vergoeden conform de polisvoorwaarden. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Tarieven

 

Onderstaande tarieven betreffen een combinatie van al mijn behandelmogelijkheden waaronder manuele therapie, sportfysiotherapie en dry needling.

Screening, intake en onderzoek  60 min  75 euro     Zonder of na verwijzing

Behandeling                           60 min  70 euro     Inclusief oefenschema voor thuis

Behandeling                           45 min  50 euro

Taping                                   15 min  20 euro     Inclusief tapemateriaal

 

Indien u een behandeling van 30 minuten wenst, zal een tarief van 39 euro in rekening worden gebracht.

Afspraken die binnen 24 uur voor aanvang geannuleerd worden, zullen volledig worden doorberekend.

In onderling overleg is een behandeling aan huis mogelijk.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

 

Overige Tarieven

 

Medische rapportage             60 euro

Medische begeleiding sport     Prijs op aanvraag

Presentatie/educatie/training   Prijs op aanvraag

Behandeling aan huis             + 10 euro  (In overleg mogelijk)

Personal training                    70 euro

Voor meer mogelijkheden en pakketten zie website Leef & Beweeg

Contact

 

Beter Revalidatie & Fysiotherapie
Parkweg 3

6121 HV Born

Tel.: 0655547987

E-mail: helen@beterfysiotherapie.nl