Ovengroente met zoete aardappel en kip


Ingrediënten
  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 250 g zoete aardappelen

  • 1 rode ui

  • 200 g kikkererwten (blikje)

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 2 el olijfolie

  • 15 g peterselie

  • 1 el mayonaise

  • 2 el ketchup

  • 200 g kipfiletblokjes

  • 125 g cherrytomaten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

  2. Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.

  4. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel. Neem na 20 min. uit de oven en schep de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

CONTACT

ONS

Tel. 046 486 15 21

Kerkstraat 13A, 
6121 LA Born

E. info@leefenbeweeg.nl

BEZOEK

ONS

Maandag - Vrijdag:

09:00 - 12:30

18:30 - 21:30

Zaterdag: 08:30 - 12:00

Zondag: 09:00 - 12:00 

VRAAG

ONS