Granola


Aantal personen: 4 tot 6

INGREDIËNTEN

  • 160 gram havermout

  • 40 gram gehakte noten (ongezouten en ongebrand) en zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten)

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 2 eetlepels water

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 snufje zout

  • 2 handen rozijnen of moerbeien

Optioneel:

  • Snuf vanille poeder

  • Kokossnippers

  • Cacaonibs

  • Rode granola

  • Bruine granola

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden

  2. Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen, moerbeien en optionele ingrediënten)

  3. Mix de ingrediënten en mix ze door elkaar

  4. Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe, Roer het goed door

  5. Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat alles goed door elkaar gehusseld is.

  6. Verdeel de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden

  7. Hou tussendoor je granola goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.

  8. Laat het na de 10 min goed afkoelen en voeg de rozijnen/moerbeien en je eventuele optionele ingrediënten toe voordat je het in een pot doet.

Tip: De granola moet een goud/bruin achtige kleur hebben. Wanneer je merkt dat dit niet het geval is. Doe bakplaat met granola dan nog voor enkele minuten terug in de oven.

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

CONTACT

ONS

Tel. 046 486 15 21

Kerkstraat 13A, 
6121 LA Born

E. info@leefenbeweeg.nl

BEZOEK

ONS

Maandag - Vrijdag:

09:00 - 12:30

18:30 - 21:30

Zaterdag: 08:30 - 12:00

Zondag: 09:00 - 12:00 

VRAAG

ONS