©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

CONTACT

ONS

Tel. 046 486 15 21

Kerkstraat 13A, 
6121 LA Born

E. info@leefenbeweeg.nl

BEZOEK

ONS

Maandag - Vrijdag:

09:00 - 12:30

18:30 - 21:30

Zaterdag: 08:30 - 12:00

Zondag: 09:00 - 12:00 

VRAAG

ONS

September 27, 2018

July 12, 2018

February 27, 2018

February 20, 2018

November 13, 2017

October 20, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Wortel Gember Soep

March 24, 2017

 

voor 4 personen

  • 500 gram wortel

  • 2 eetlepels verse gember, fijngehakt

  • 2 rode uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel garam masala

  • 1/2 theelepel himalaya zout, of meer naar smaak

  • 1 theelepel natriumarme bouillonpoeder (ik gebruik deze suikervrije variant)

  • 750 ml water

  • ter garnering: wat verse peterselie

Hak de uien in ringetjes. Verwarm dan de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Doe de ui en een snufje zout erin en leg de deksel op de pan. Laat de ui ongeveer 20 minuten zachtjes zweten. Hak ondertussen de knoflook en gember fijn, en hak de wortels in grove stukken.

Voeg, als de ui mooi zacht en zoet is geworden, de knoflook en gember toe, samen met alle specerijen. Bak het even een minuutje mee. Doe dan de wortels, water en bouillonpoeder erbij. Breng het geheel aan de kook, en laat het zo’n 20 minuten doorsudderen.

Als de wortel goed zacht is geworden, kun je de soep pureren met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Serveer de soep met wat verse peterselie, en eventueel een zelfgebakken broodje of cracker.

 

-EET SMAKELIJK-

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags