Wortel Gember Soep


voor 4 personen

 • 500 gram wortel

 • 2 eetlepels verse gember, fijngehakt

 • 2 rode uien

 • 2 teentjes knoflook

 • 2 eetlepels kokosolie

 • 1 theelepel komijnpoeder

 • 1 theelepel garam masala

 • 1/2 theelepel himalaya zout, of meer naar smaak

 • 1 theelepel natriumarme bouillonpoeder (ik gebruik deze suikervrije variant)

 • 750 ml water

 • ter garnering: wat verse peterselie

Hak de uien in ringetjes. Verwarm dan de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Doe de ui en een snufje zout erin en leg de deksel op de pan. Laat de ui ongeveer 20 minuten zachtjes zweten. Hak ondertussen de knoflook en gember fijn, en hak de wortels in grove stukken.

Voeg, als de ui mooi zacht en zoet is geworden, de knoflook en gember toe, samen met alle specerijen. Bak het even een minuutje mee. Doe dan de wortels, water en bouillonpoeder erbij. Breng het geheel aan de kook, en laat het zo’n 20 minuten doorsudderen.

Als de wortel goed zacht is geworden, kun je de soep pureren met een staafmixer of in een hittebestendige blender. Serveer de soep met wat verse peterselie, en eventueel een zelfgebakken broodje of cracker.

-EET SMAKELIJK-

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten