Biefstuk gegrilde peer salade


Ingrediënten (voor 2 personen): – 2 biefstukken – 2 peren – 2 zuurdesemboterhammen (gewoon brood kan ook) – 1 krop ijsbergsla (little gem kan ook) – sap van 1 halve sinaasappel – 1 hand pecannoten

En zo doe je het: – Haal het vlees uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. – Snijd het brood in blokjes, verwarm een kleine scheut olie in een koekenpan en doe de stukjes brood hierin. – Voeg een flinke scheut peper en zout toe en bak de stukjes tot knapperige croutons in ongeveer 8 minuten. – Schil ondertussen de peren en snijd in partjes. Halveer de ijsbergsla en snijd beide helften in 4 parten. – Verwarm een grilpan en gril de peer kort om en om tot er mooie grilstreepjes ontstaan. – Haal de partjes uit de pan en zet even weg. – Besmeer de biefstukken licht in met olie, besprenkel met wat peper en zout en gril ze in dezelfde grilpan om en om in ongeveer 7 minuten medium-rare (of langer als dat je voorkeur heeft). Haal uit de pan en laat even rusten. – Leg de slaparten op een plank of in een schaal, snijd de biefstuk in reepjes en verdeel over de sla. – Leg dan de peerpartjes hierover, gevolgd door de croutons en de pecannoten. – Meng een flinke kneep sinaasappelsap met een scheut olie, peper en zout tot een dressing en giet tenslotte over de salade.

Geniet!

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten