September 27, 2018

July 12, 2018

February 27, 2018

February 20, 2018

November 13, 2017

October 20, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Salade met gebakken aubergine

July 20, 2017

 

Ingrediënten voor 2 personen: 

 

1 aubergine 

2 eieren 

4 el amandelmeel 

3 el olijfolie 

200 g sla naar keuze 

2 wortels 

12 cherrytomaten 

4 el olijfolie 

1 el vers citroensap 

1 tl mosterd 

40 g geroosterde amandelen 

handvol verse bieslook 

 

 

Bereiding: 

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Halveer die eventueel nog een keer, dan zijn ze wat makkelijker in gebruik tijdens het bakken. Klop je eieren los in een diep bord en roer de amandelmeel erdoor. Haal vervolgens al je plakken aubergine lichtjes door het mengsel aan beide zijden zodat ze rondom bedekt zijn. Leg de plakken op een groot bord of plank. 

Verhit een medium koekenpan met antiaanbaklaag en giet hier 3 eetlepels olijfolie in. Je gaat de plakken aubergine hierin bakken, circa 3-4 minuten per kant. Bak er niet te veel in 1 keer: 3 tot 4 plakken per keer is ideaal, want dan worden ze mooi bruin en krokant. Bak ze allemaal en laat uitlekken op keukenpapier. 

Terwijl de plakken aubergine aan het bakken zijn, kun je de salade en dressing maken. Pak een grote schaal en doe hier de slablaadjes in. Rasp de wortels erboven en halveer de cherrytomaten die er ook bij gaan. Maak een dressing van de olijfolie, verse citroensap en mosterd. Hak de amandelen grof en de bieslook fijn en roer deze door de dressing. Proef de dressing en breng eventueel nog extra op smaak met citroensap. In het originele recept stond het sap van 1 citroen, maar dat vond ik echt veel te zuur. 

Leg de plakken aubergine op de salade en verdeel de dressing erover. Garneer met wat extra gehakte bieslook en serveer direct. 

 

-EET SMAKELIJK-

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

CONTACT

ONS

Tel. 046 486 15 21

Kerkstraat 13A, 
6121 LA Born

E. info@leefenbeweeg.nl

BEZOEK

ONS

Maandag - Vrijdag:

09:00 - 12:30

18:30 - 21:30

Zaterdag: 08:30 - 12:00

Zondag: 09:00 - 12:00 

VRAAG

ONS