Thaise wokschotel


Ingrediënten voor 2 personen:

200 g peultjes

150 g biefstuk

1 stengel sereh (citroengras)

1/2 limoen

1 el vissaus

1/2 el vloeibare honing

2 el olijfolie

1/2 zakje verse koriander (à 15 g)

Bereiding:

Peultjes schoonmaken en wassen. Biefstuk in dunne reepjes snijden (ca. 4 cm lengte). Buitenste schil van sereh halen en stengel in heel dunne ringetjes snijden. Limoen uitpersen.

In pan met kokend water peultjes ca. 2 minuten koken en afgieten. In kommetje 1 eetlepel limoensap, vissaus, honing en 1 eetlepel olie tot dressing kloppen. Korianderblaadjes van steeltjes halen en iets fijnhakken. In wok rest van olie verhitten. Biefstukreepjes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken. Zout en 1 eetlepel sereh toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Peultjes toevoegen en al omscheppend mee verwarmen. Overdoen in schaal. Dressing erover sprenkelen en bestrooien met koriander. Serveren met basmatirijst of zilvervliesrijst.

-EET SMAKELIJK-

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten