Sato Ajam

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eieren

2 uien

3 tenen knoflook

4 el zonnebloemolie

2 tl sambal badjak

1 el gemalen koriander (ketoembar)

1 tl gemalen citroengras

4 el Thaise vissaus

6 cm verse gember

1½ l kippenbouillon van tablet

2 aardappelen

1 prei

300 g kipfilet

½ Chinese kool

4 el gebakken uitjes

Bereiding:

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, sambal, koriander, citroengras en vissaus 3 min. Schil en snijd de gember in plakjes en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe. Laat de soep op laag vuur 30 min. trekken. Was en snijd de prei in ringen. Snijd de kipfilet en de Chinese kool in reepjes. Voeg de prei en de kipfilet toe en laat nog 10 min. koken tot de kip net gaar is. Voeg de Chinese kool toe en laat in 1 min. een beetje slinken.

Halveer de eieren. Verdeel de soep over kommen. Leg in elke kom een half ei en bestrooi met de gebakken uitjes.

-EET SMAKELIJK-

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten