De visie van Beter Revalidatie & Fysiotherapie

De visie van Beter is gebaseerd op 4 pijlers, aan de hand van deze 4 pijlers streven we samen naar een actief herstel van je klachten.

Zoektocht
Op basis van een uitgebreide intake gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. We bekijken jouw klacht niet enkel lokaal, maar kijken breder naar meerdere structuren. Het doel is om een compleet beeld te krijgen en een gericht behandelplan op te stellen.

Educatie
Je kennis en inzicht geven in je klachten is een belangrijk onderdeel van je behandeling. Uitleg en educatie is belangrijk om je weg naar beter worden te begrijpen, je motivatie te behouden en het belang van bewegen in te zien. Ik streef ernaar om je vragen te beantwoorden. Indien nodig overleg ik met collega’s, zowel intern als extern, om jou de kennis te geven die je nodig hebt.

Beter worden
Samen werken we aan een actief herstel en zorgen we ervoor dat jij je beter gaat voelen. Met gerichte training en een specifiek oefenschema voor thuis, help ik je op weg naar jouw doel. Je behandeling zal altijd actief zijn en bestaan uit fysieke trainingen en waar nodig manuele behandelingen. We gaan met een gericht behandelplan samen aan de slag, zowel in de praktijk als thuis.

Beter blijven
Terugvallen in een blessure of een andere blessure ontwikkelen na herstel is een groot, en vaak herkenbaar, probleem. Een duurzame oplossing en een duurzaam resultaat proberen we te bereiken door ook een plan te maken voor na je behandeling. Zodat jij niet alleen beter wordt, maar ook beter blijft.

Neem contact op voor het maken van een afspraak:
E-mail: helen@beterfysiotherapie.nl
Tel.: 06-555 479 87 (je mag ook een WhatsApp bericht sturen)

Even voorstellen

Ik ben Helen Peters, 30 jaar jong en opgegroeid in het mooie Born. Na verschillende uitstapjes ben ik weer thuis, klaar voor een nieuwe uitdaging, mijn eigen praktijk Beter Revalidatie & Fysiotherapie.

In 2010 ben ik begonnen aan de studie Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven. Na vijf leerzame jaren heb ik in 2015 mijn diploma behaald. Nadien heb ik de postgraduaat opleiding Manuele therapie aan de UGent (2016) gevolgd. Ik ben gespecialiseerd in sportrevalidatie en manuele therapie.

Sport is mijn passie, zowel actief als passief. Op een vrije dag stap ik graag op mijn racefiets of mountainbike, trek ik mijn loopschoenen aan of doe ik mee aan een groepsles bij mijn collega’s van Leef & Beweeg en Yoga Studio Born. Als ik niet onderweg ben, ben ik graag thuis bij vrienden en familie. Tijdens mijn vakantie ben ik met mijn backpack in het buitenland te vinden en geniet ik van reizen, de natuur, de verschillende culturen en het maken van nieuwe vrienden.

De jaren in Leuven waren uitdagend en mooi. Hier heb ik geleerd hoe het is om hard te werken als zelfstandige bij de Move Praktijk te Wilsele en professioneel basketbalteam Leuven Bears. Na twee jaar werken en zeven jaar wonen in Leuven besloot ik om weer terug naar Nederland te gaan. In Arnhem heb ik een jaar gewerkt bij SMCP Papendal. Hier heb ik met verschillende disciplines en sporters van TeamNL mogen werken om hen te helpen met hun Olympische droom. Vervolgens kwam een volgende uitdaging dichterbij huis op mijn pad. Ik heb twee jaar met veel plezier binnen FysioSittard en de medische staf van Fortuna Sittard gewerkt. Sinds 2015 werk ik tevens parttime aan de KU Leuven als onderzoeks- en onderwijsassistente, hier ben ik nog steeds actief bij betrokken.

Nu is het tijd voor deze mooie nieuwe uitdaging en komt een droom van mij uit: mijn eigen praktijk Beter Revalidatie & Fysiotherapie in Born.