Hatha Yoga

Niveau: beginner

Hatha Yoga is een zachtere vorm van yoga. Houdingen worden langere tijd vastgehouden, ook in de krachtfase.
Hatha Yoga versterkt de spieren, maakt het lichaam leniger, verbetert de lichaamshouding, kalmeert de geest en brengt ontspanning.  Het verschil tussen Hatha yoga en andere vormen van lichamelijke oefeningen is dat Hatha yoga het lichaam voedt met energie en zuurstof en geen herstel vraagt na het beoefenen. Na elke houding volgt er ontspanning voordat de volgende houding volgt, waardoor  er nauwelijks verzuring van de spieren ontstaat.

Easy Flow Yoga

Niveau: beginner

De basis Asthanga yoga-houdingen volgen elkaar in deze les in een rustigere tempo op en zijn eenvoudiger en toegankelijker. Dat betekent dat je meer aandacht aan de opbouw besteedt en voldoende opties aangereikt krijgt zodat er altijd eentje is die bij jouw lichaam past. Zo ben je vrij om krachtige en minder krachtige houdingen naar je eigen behoefte af te wisselen. Zoals bij alle yogastijlen, ook bij Easy Flow Yoga is je Ujjayi ademhaling een belangrijke leidraad.

Yin Yoga

Niveau: beginner/gevorderd

in Yoga is de tegenhanger van de Yang Yoga vormen (Asthanga, Easy Flow en Broga). Bij Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig, waardoor je de houdingen langer vast houdt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger). Yin yoga heeft een relatief rustige karakter. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Power Yoga

Niveau: beginner/gevorderd

Power Yoga is de ultieme yoga workout en dé manier om stoere mannen en vrouwen op de yogamat te krijgen. Deze workout is gericht op het verbeteren van flexibiliteit, de opbouw van kracht, uithoudingsvermogen & mobiliteit, het verminderen van blessures en het verbeteren van prestaties bij andere sporten.

Ashtanga Yoga

Niveau: beginner/gevorderd

Ashtanga Yoga is een fysieke yogastijl waarbij je eigen proces centraal staat. Door middel van vinyasa’s ( vloeiende bewegingen) worden de asana’s (statische houdingen) aaneengeschakeld. Er wordt gewerkt met de Ujjayi ademhaling. Dit is een speciale vorm van ademhalen die ook wel wordt omschreven als oceaanademhaling. Hierdoor ontstaat er een bijzondere warmte (prana = levensenergie). Het lichaam gaat zweten en er ontstaat een goede doorbloeding. Afvalstoffen worden afgevoerd, spieren, pezen, zenuwen, klieren, botten en organen worden versterkt. Maar ook op het geestelijke vlak zorgt het voor bewustwording. De ademhaling trekt je aandacht naar binnen. Door het beheersen van de ademhaling komen lichaam en geest tot rust.

Personal Yoga

Niveau: beginner

Personal Yoga is echt ‘Personal’. Samen bekijken wij jou wensen en/of doelstellingen om er voor te zorgen dat jij geniet, ontspant en leeft.

Online Yoga (Training)

Niveau: beginner

Onze uitgebreide mogelijkheden maar dan online. Vraag naar de mogelijkheden.

Zwangerschapsyoga

Niveau: beginner

Yoga studio Born is DE plek voor jou als (aanstaande) mama om fit te blijven en ontspanning te zoeken. We zorgen voor alles en iedereen, maar vergeten onszelf vaak. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en dat begint bij ons! Doordat er geen tussentijdse instroom mogelijk is, ben je van begin tot eind met dezelfde groep vrouwen.Wel zo fijn en gezellig!